top of page

Klinisk psykologi

Klinisk psykologi handler om å forstå hva som forårsaker psykiske problemer, samt hva man kan gjøre med det. En klinisk psykolog behandler psykiske problemer typisk gjennom samtaleterapi. Her anvendes det ulike metoder, som alle har det felles formål; å gjøre pasienten frisk eller friskere fra sine psykologiske plager. Typiske psykiske lidelser ar angst og depressjon, dog det finnes et stort spekter av psykiske plager en klinisk psykolog må kjenne til og behandle. Rasmussen har vært psykolog i 10 år, og har arbeidet som klinisk psykolog størstedelen av sin karriere.

Ved å ha inngående kunnskap og erfaring om psykiske problemer og plager kan man på en tryggere og mer helhetlig måte hjelpe mennesker bli bedre versjoner av seg selv. Nesten ingen som jobber med prestasjonscoaching i Norge har klinisk psykologisk kompentanse. Derfor er det alltid en fare for at man trår feil, og kan skade mer enn man hjelper. Erfaring som klinisk psykolog gjør også at jeg kan gå dypere enn de som ikke har denne kompentansen.

Organisasjonspsykologi og ledelse

Organisasjonspsykologi handler i korte trekk om å forstå psykologiske mekanismer som er i sving i en organisasjon (eller bedrift om du vil). Organisasjonspsykolologens spesialkompetanse innebærer å ha en dypere og mer helhetlig forståelse av hvilke psykologiske faktorer som spiller inn ifht det å skape gode forutsetninger for lønnsomhet og trivsel på en arbeidsplass. Det kan f.eks. innebære å se på hvordan ledere forholder seg til sine ansatte eller hvordan konflikter løses (eller ikke løses).

Hvordan kan man som psykolog og coach hjelpe ledere og bedrifter til økt lønnsomhet, bedre trivsel og bedre selvforståelse. Organisasjonspsykologi er faget der man prøver å ta tak i de avgjørende suksessfaktorene.

Prestasjonspsykologi

 

Rasmussen hjelper deg med å prestere bedre ved bruk av psykologiske verktøy og erfaring fra hva som virker. Prestasjonspsykologi er egentlig et noe uformelt begrep for `læren om psykologiske faktorer som er avgjørende når det gjelder det å prestere`. Denne kunnskapen er (hvis vi legger lista høyt) sammensatt av blant annet klinisk psykologi, coachingpsykologi, idrettspsykologi, pedagogisk psykologi, selvreguleringsteori, motivasjonspsykologi, positiv psykologi m.m.

Idrettspsykologi

Idrettspsykologi handler om psykologiske faktorer som er avgjørende for hvorvidt man er mentalt i stand til å prestere godt eller ikke. En idrettspsykolog vil være opptatt av å hjelpe den enkelte utøver legge til rette for at det mentale er på plass før, under og etter en prestasjon skal utføres. Jeg bruker idrettspsykologi når jeg arbeider med mine klienter der det vurderes som hensiktsmessig. Men jeg er ikke så glad i å kalle det idrettspsykologi generelt, da det blir for snevert ifht min kompetanse. Derfor har jeg valgt å kalle det prestasjonspsykologi, da det favner bredere (det er ikke kun innen idrett det er behov for å prestere). I tillegg bruker jeg selvfølgelig min kliniske forståelse, samt min svært omfattende erfaring som både trener og utøver når jeg skal hjelpe noen å prestere bedre. Men idrettspsykologien er i mange sammenhenger en nyttig faglig base å hente inspirasjon og hjelp fra for å hjelpe folk å prestere, da det ofte er like mentale faktorer i sving på en arbeidsplass som på en arena.

bottom of page